Eilat Desert Challenge

Action Sports ry on lähdössä Suomesta tapahtumaan ja he ottavat mielellään mukaan myös muitakin jotka haluavat päästä helpoilla yhteismatkajärjestelyillä tapahtumaan.

Matka 31.12.2019 – 7.1.2020 sisältää:  Lennot Helsinki – Israel – Helsinki, majoitukset matkan aikana, 1.-3.1.Eilat Desert Challenge -tapahtuma ja kalustovuokraus, kyydit tapahtumapaikalle, pidennetty viikonloppuloma Eilatissa (mahdollisuus extra-ohjelmiin loman aikana esim. Adventurepyörä- tai autovuokraus laajemminkin Israeliin tutustumista varten, reissu naapuriin Saudi-Arabiaan katsomaan virallista Dakaria, vaellus Red Canyoniin, päiväreissu Jerusalemiin tai kuolleelle merelle tms)

LISÄÄ TIETOA ALLA!

Tiedostelut ja ilmoittautumiset: info@freetoride.fi tai +358 40 7770078

Enduro -luokka:

Enduro- tai Dual Sport -pyörillä pystyt ajamaan paikkoihin, mitkä olisivat aika vaikeita Adventure -pyörille. Enduroreitti on n. 500km pitkä sisältäen paljon hitaampiakin osuuksia ja sen ajamalla suuren valikoiman erilaisia kokemuksia erilaisista maastoista ja maisemista.

Enduro -kuskit pysyvät enimmäkseen poissa teiltä ajaen avoimilla aavikoilla, yksiuraisilla poluilla ja hetkittäin niinkin haastavilla paikoilla, että saattavat tarvita toisten kuskienkin apua.

Kun ollaan aavikolla eikä lähellä mitään korjaamoja, saatat joutua korjaamaan tai vaihtamaan renkaan tai tekemään muita pyörän korjaushommia yhdessä enduroluokan mukana ajavan mekaanikon kanssa.

Päivän aikana on taukoja sopivissa paikoissa, suuria korkeuseroja, hämmästyttäviä näköaloja, kätkettyjä lähteitä sekä monia muitakin asioita joita on vaikea kuvitellakaan.

Israelin aavikot eivät ole vain kaasu pohjassa ajettavaa dyynihiekkaa, vaan tarjoavat paljon monipuolisemmin erilaisia alustoja sekä kauneutta kuin perinteiset ajatuksemme yksitoikkoisista hiekka-aavikoista.

Oletko valmis kunnon aavikkohaasteeseen!!!

     

Adventure -luokka:

Adventure-pyörillä saat paljon enemmän kilometrejä sekä näet erilaista luontoa ja silti osut välillä samoille kauniille näköaloille Enduro -porukankin kanssa.

Mutkaisia vuoristoteitä, aavikkosuoria, helpohkoja hiekkateitä ja ehkä välillä vähän polkujakin.

Saat hyvän kokonaiskuvan Eteläisestä Israelista ja näet sellaisia paikkoja kuten Masadan linnoitus, Kuollut meri, Ramon kraateri, Eilatin vuoret sekä Flamingo-altaat.

Ehkä sinulla on myös aikaa ottaa matkalla pieni vaellus Daavidin vesiputouksille tai pysähtyä Kuolleen meren kylpylään ja nauttia sen terveellisistä mineraalialtaista tai rentouttavasta hieronnasta.

Adventure -pyörät antavat paljon enemmän mahdollisuuksia vaikka mennä vilkaisemaan Välimerta tai Jordan-virtaa halutessasi...

Saavuta unohtumattomia elämyksiä ja nauti ajomatkasta Pyhän Maan halki! Koskaan et voi tietää, mitä seuraavan mutkan takana odottaa, joten älä kiirehdi vaan ota vastaan kaikki mitä reitillä on tarjottavana!

Oletko valmis seikkailuun ja tutkimaan tätä kaunista maata!!!

EIlat Desert Challenge -tapahtumassa tulet viettämään hämmästyttävintä aikaa, mitä ryhmällä voi olla. Vain muutamassa päivässä tulet näkemään monia uskomattomia maisemia ja kokemaan Israelin erilaisia kulttuureita. Tulet kohtaamaan erilaisia elämäntapoja, monenlaisia uskomuksia sekä elämänkatsomuksia. Tulet hämmmästymään siitä, miten Beduiineja elää vielä teltoissa keskellä yhtä kehittyneimmistä maista. Tulet näkemään korkeaa teknologian edistysaskelia yhdessä 4000 -vuotiaan historian kanssa. Tulet ajamaan aidon Raamatun maan läpi ja seisomaan sillä maaperällä, missä tunnetut Raamatun tapahtumat oikeasti tapahtuivat.

Israel on ainoa maa jossa voit vierailla maailman Pyhimmissä kohteissa kuten esim. Jerusalemissa, Betlehemissä, Kapernaumissa, Nasaterissa, Masadassa ja monissa muissakin – kaikki tämä löytyy täältä Israelista ja tulet näkemään sen kypäräsi läpi.

Israel on moottoripyöräilijän paratiisi. Voit ajaa vuoden ympäri ja maastot ovat todella erityisiä ja kauniita.

Eilat Desert Challenge on Israel Moto Adventuresin järjestämä ajotapahtuma joka alkaa Kuolleen meren Pohjoisseudulta ja päättyy Eilatiin Punaisen meren rannalle. 
 

• 3 päivän Dakar Rally -tyylinen opastettu moottoripyöräseikkailu (suunniteltu ajoaika aamusta auringon laskuun, mutta kaiken mennessä hyvin olemme valmiita aikaisemminkin)

• Majoitus 2 yotä aavikokylissä ”Desert Khan”

• tapahtuman puolesta syömme 3 ateriaa päivässä (aamiainen, leipiä päiväsaikaan, lihapäivällinen illalla) sekä tarjolla on myös energia snacksejä sekä vettä ajoajallekin

Eilat Desert Challenge -tapahtuma (Israel Moto Adventures) sisältää:

• 3 päivän ajotapahtuma moottoripyörille (suunniteltu ajoaika aamusta auringon laskuun, mutta kaiken mennessä hyvin voimme olla valmiita aikaisemminkin)

• Englannin kieliset opaspalvelut kaikilla reiteillä

• Suomen kieliset matkanjohtajapalvelut majapaikoissa sekä vaihtelevasti eri reiteillä

• Ajoneuvo joka kuljettaa reppuasi sekä varapyörää kulkee mukana reittiä mukaillen

• Majoitus: 2 yotä ”Desert Khan” aavikokylissä

• 3 ateriaa päivässä (aamiainen, llounas, päivällinen) sekä energia snackseja ja vettä ajonmatkoillekin 

• Erityisesti tapahtumaa varten suunniteltu ajopaita (Johon voit myös itse myydä sponsoreita reissusi rahoittamista varten. Kysy lisää niistä mahdollisuuksista?)

Hinta 690 €


 

Kaluston vuokraus paketti (Israel Moto Adventures) sisältää: 

- Enduro-, Dual Sport- tai A2 -luokan Adventure -pyörä

- Pakollinen liikennevakuutus (kattaa henkilövahingot)

- Polttoaineet 3 päivälle

- Rengas-, huolto- sekä pienkorjauskustannukset

- varapyörä mahdollisia ongelmatilanteita varten

- huom. normaaleja vuokrauksia huomattavasti pidemmät päivämatkat sekä polttoaine ym. kulutus

• Paikan päältä on myös mahdollista vuokrata suojaavat ajovarusteet: Kypärä, lasit, hartsarit & kyynärpääsuojat / suojatakki, polvisuojat, ajosaappaat, ajopaita & -housut (käytettyjä, mutta niilläkin pärjää tarpeen tullen)

HINNAT:

Enduroluokka:

Yamaha WR250R tai Fantic 125 Enduro (4t)   700€

Yamaha WR250F   800€

KTM EXC250F   850€

Adventureluokka:

Honda CB500X    700€

Kawasaki Versys 650 tai vastaava   800€ 

Koko viikon paketti 31.12.2019-7.1.2020 (Action Sports ry) sisältää:

• majoitukset, lennot, kyydit paikan päällä, tapahtumaan ilmoittautumiset, pyörävuokrausjärjestelyt, lisämaksullisten extra -ohjelmien järjestelyt

- voit liittyä porukkaan mistä päin maailmaa tahansa, otat vain siinä tapauksessa omat lennot Israeliin

Tiistai 31.12.2019

• Lento: Helsinki - Israel

• Kyyti lentokentältä safarin lähtöpaikalle, jossa majoitus

Keskiviikko 1.1. - Perjantai 3.1.2020 

• Eilat Desert Challenge -tapahtuma

• pehmeän ajovarustelaukun varastointi tapahtuman aikana

Perjantai-ilta 3.1. - Maanantai 6.1.  

- pidennetty viikonloppuloma majoituksineen Eilatissa  (Eilatista löytyy monenlaista tekemistä beachilla makoilusta ja luistelusta & shoppailusta Ice Mall:illa aina lukuisien firmojen järjestämiin aktiviteetteihin kuten esim. sukellus koralliriutoilla, vaellus Red Canyoniin, Razor -safari lähiseuduilla yms)

Tai lisämaksusta...

- Adventurepyörä alennettuun hintaan käyttöön loppuajaksi, jolla voit kierrellä maata ja tutustua aavikoiden lisäksi myös Israelin todella monipuoliseen luontoon sekä kulttuuriin omien mieltymystesi mukaan ( reittivinkkejä ym. saatavissa oppailta tai toki voit palkata paikallisen oppaan vaikka koko ajaksikin mukaan halutessasi )

- reissu naapuriin Saudi-Arabian puolelle katsomaan virallisen Dakar Rally:n mediapäivää sekä ensimmäistä pikataivalta.

- monia muitakin loistavia mahdollisuuksia (kysy lisää, jos joku tietynlainen kiinnostaa

Tiistai 7.1. 

• Kyyti lentokentälle 

• Lento: Israel - Helsinki

Hinta 2200 € / hlö (edullisimmalla vuokrapyörävaihtoehdolla EDC -tapahtuman ajaksi)

Offroad Expo -tarjous 1990€ / hlö voimassa 15.11.2019 asti

(Hinta omilla lennoilla 1850€ / hlö)

Järjestäjä pidättää oikeuden hinnan muutoksiin itsestään riippumattomista syistä 

(esim. valuuttakurssien muutokset, kuljetus- sekä majoituskustannusten nousu ym)


 

Eilat Desert Challenge + Aurinkomatkojen Eilat -lomapaketti 31.12.2019-7.1.2020

• Aurinkomatkojen 7 päivän lomapaketti sis. suorat Finnair -lennot ja viikon tasokkaat majoitukset Eilatissa 

(varaukset suoraan Aurinkomatkojen kautta)

• helposti yhdistettävissä Eilat Desert Challenge -tapahtumaan

  • yhdistä perhe-/kaveriloma sekä Eilat Desert Challenge -tapahtuma

  • jotkut ihmiset voivat pysyä Eilatissa koko ajan ja toiset käydä 3 päivää ja 3 yötä ajoreissulla välissä

Eilat Desert Challenge -tapahtuma, edullisin pyörävuokrauspaketti sekä kyyti lähtöpaikalle edellisenä iltana sis. ylimääräinen 1 yön majoitus siellä

Hinta: 1550€

+

Mieltymystesi mukainen Eilatin Lomapaketti Aurinkomatkojen hintojen mukaan

Israelin aavikot tarjoavat lukemattomia loistavvia ajoalueita ja näköaloja kuten esim. Piilotettuja aavikkoluostareita, kapeita polkuja, Kuollut meri, Käärmelaakso, kätketyt lähteet, Aravan valkoiset kanjonit, Jordanian rajaseutu, Värikkäät hiekat, Ramon -kraateri, Mitzpe Ramon, Egyptin rajan hiekkadyynit sekä Eilatin vuoret

Eilat Desert Challengen reitti on suunniteltu pääpiirteittäin lähtö sekä maalipaikkojen ja majoituspaikkojen suhteen, mutta reitit niiden välillä ovat vaihtelevia ryhmän taitotason sekä ajon etenemisen suhteen ja ajoreittejä muutetaan tarvittaessa, jotta ryhmien olisi mahdollista olla perillä ajoissa ennen auringon laskua!

Matkan varrelle mahdollista sijoittaa esim. seuraavia kohteita:

• Nousu Juudean aavikolle

• Hämmästyttävät näköalat Kuolleelle merelle

• Ajaminen maailman matalimmalla olevien kanjoneiden läpi

• Avointa maastoa ja nopeita reittejä jotka jättävät vain pölyvanan jälkeensä

• Yllättävä uinti oikeassa keitaassa

• Auringon nousu Ramon -kraaterin yläpuolella – unohtumaton näky!

• Spektaakkelimaisen Ramon -kraaterin ylitys

• Henkeä salpaavat näkymät kraaterin kielekkeiltä

• Nekarotin syvien kanjonien ajaminen

• Nopeat aavikkotiet Jordanian rajaa myötäillen

• Nousu korkeuksiin Aravan laaksosta

• Suurten jokien reservaatti - avoimia nopeita polkuja jotka toivottavat meidät tervetulleiksi syvemmälle aavikolle

Moottoripyöräily Israelissa

Moottoripyöräkulttuuri on aika uutta Israelissa. Pyörien hinnat ovat korkeat verojen vuoksi, mutta siellä myydään enemmän ja enemmän pyöriä joka vuosi.

Tiet Israelissa vaihtelevat moderneista monikaistaisista moottoriteistä vanhoihin hiekka ja kestopäällysteteihin ja jopa aavikoilla on runsaasti merkittyjä 4x4 ajoneuvoille ja tavallisimmillekin soveltuvia reittejä

Vain muutamia vuosia sitten motocrosspyörät olivat siellä vielä täysin laittomia ja kuskien täytyi salakuljettaa niitä sinne osissa kasatakseen ne myöhemmin silläkin riskillä että voisivat menettää ne kuitenkin valtiolle.

Mutta nykyään kulttuuri on nousussa ja siellä jo kilpaillaankin motocrossissa ja endurossa. Erityisesti Hard Enduro on ollut kovimmassa nousussa viime vuosina. Esimerkiksi Red Bull Romaniacs Hard Enduro -kilpailussa kesällä 2019 oli yli tuplaten enemmän Israelilaisia kuskeja kuin perinteisestä enduron kestomenestyjämaasta Suomesta...

Liikennekulttuuri Israelissa on paljon pyöräystävällisempi kuin monissa Länsimaissa. Ruuhka-aikana on normaalia ajaa moottoripyörillä ja skoottereilla kaistojen välissä ja säästää paljon aikaa, mikä on yksi merkittävistä syistä niiden suosion kasvulle.

Pysäköinti Israelissa on enimmäkseen maksullista, mutta moottoripyörillä on paljon helpompi löytää paikkoja ja maksaminenkaan ei ole tarpeellista suurimmassa osassa niistä.

Israelissa on paljon huoltoasemia ja Länsimaiset luottokortit ovat myös useimmiten hyväksyttyjä, vaikka paikoin niiden käytöstä otetaan hieman ylimääräistä maksua. Jokatapauksessa suosittelemme pitämään käteistäkin mukana varmistaaksesi ostomahdollisuutesi joka paikassa. Joillain aavikkoteillä voi myös olla yli 100km huoltoasemien välissä, joten se täytyy huomioida suunnitellessa reittejä niille alueille.

Pimeä tulee nopeasti Israelissa ja yöaikaan ajaminen ei ole suositeltavaa siellä monistakin eri syistä.

Israel Moto Adventures on Lähi-Idän suurin moottoripyörien vuokraus ja matkanjärjestäjäyritys tarjoten offroad- sekä maantiepyöriä ja reittejä joka puolella maata. Heillä on asiakkaita kymmenistä eri maista eripuolilta maailmaa. Yrityksen omistaja Arik Datel suunnittelee osallistuvansa Dakar Ralliin jonain vuonna itsekin, mutta nyt hän tarjoaa kokemuksensa ihmisille ympäri maailmaa, jotta he voisivat saada saman kaltaisen Dakar -elämyksen normaaleille kuskeille sopivaksi muokattuna.

Eilat on Punaisen meren helmi – joskus kuvailtu myös Israelin Monacoksi. Se on verovapaa kaupunki jossa on hienoja merenrantahotelleja allasalueineen, ostoskeskuksia, kiinnostavia aktiviteetteja, maailman kuulut koralliriutat, ympäri vuoden lämmin merivesi, oma lentokenttä sekä näkymät neljän eri maan alueille.

Kuvittele millainen fiilis tulee ajettuasi kolme täyttä päivää ja näet Punaisen meren ensimmäistä kertaa aavikon hiekkadyynin päältä Endurolla tai Eilatin vuorilta Adventure pyörällä.

Aavikolle kyllä mahtuu ajajia vaikka kuinka paljon, mutta saatavilla olevien vuokrapyörien määrä on rajallinen ja varsinkin parhaat voivat mennä yllättävän nopeasti!!!

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Action Sports ry (suomi/englanti)

+358 40 7770078

actionsportsry@gmail.com

Israel Moto Adventures / DNA Adventures Ltd (heprea/englanti)

+972 58 6250225

isrmoto@gmail.com

portfolio/1568814990_isr8
portfolio/ima12
portfolio/img-9470
portfolio/1568814991_na-ytto-kuva-2019-04-03-kello-19.38.43
portfolio/1568814993_na-ytto-kuva-2018-03-24-kello-10.11.44
portfolio/img-0551
portfolio/ima5
portfolio/img-9824
portfolio/img-0536
portfolio/1568814995_ima29
portfolio/img-0540
portfolio/2019-03-12-353
portfolio/2019-03-12-372
portfolio/img-9572
portfolio/2019-03-15-502
portfolio/img-9693
portfolio/1568814999_ima36
portfolio/1568814999_3-12-19-419-2
portfolio/1568815000_na-ytto-kuva-2018-03-24-kello-10.10.57
portfolio/1568815000_ima73
portfolio/2019-03-12-397
portfolio/2019-03-12-340
portfolio/1568815001_na-ytto-kuva-2018-03-24-kello-10.12.06
portfolio/ima722
portfolio/ima922